breadcrumb

Selmeczi biztos és értékálló állami nyugdíjat ígér

 ( sj | 2011.02.02. 17:25:21 )
Íme egy video, ahol a kisasszony előadja a tutit: [url=http://tv2.hu/mokka/video/sikeres-volt-a-nyugdijvedelmi-program]http://tv2.hu/mokka/video/sikeres-volt-a-nyugdijvedelmi-program[/url]

Azzal az arcpirító szemét szöveggel ne is foglalkozzunk, hogy Selmeczi szerint 109 ezer ember azért maradt a magánnyugdíjpénztárban, mert "szabad volt a döntés". Aki csak egy kicsit is ismeri a narancsos bűnöző kormány lefektette szabályokat, az aligha nevezi ezt "szabad" döntésnek.

4:30 körül elmondja Selmeczi, hogy a visszalépők pénzéből 530 mrd forintot a nyugdíjkasszába fognak önteni, és ebből (is) nyugdíjakat fizetnek. Ez azért is fontos dolog Selmeczi szerint, mert a nyugdíjrendszer az összeomlás határán állt. De hála nekik, most biztonságban vannak a nyugdíjasok.

Ami az 530 mrd forinton felül bejön, azt adósságrendezésre fordítják. Mert ha csökken az államadósság, akkor sok teherrel kevesebb lesz, és az mindenkinek jó lesz.

A műsorvezető feltett egy apró, jelentéktelen kérdést: hogy lesz értékálló a 20-30 év múlva nyugdíjasok pénze, hogy ha majd akkor sokkal kevesebb munkavállalónak kell eltartania sokkal több nyugdíjast?

Selmeczi elismeri, hogy ez világszerte probléma, több gyerek kell, hogy szülessen, stb. Ők emellett még be akarják indítani a gazdaság motorját, mert így több munkahely, több járulékfizető, stb. Még jó, hogy legalább ő optimista,

A műsorvezető megjegyzi, hogy mindez szép és jó, de az még 1-2 generációváltás. Viszont nem sokára nyugdíjba megy a Ratkó nemzedék, és akkor kezdődhet meg a nyugdíjrendszer összeomlása.

Selmeczi szerint Magyarországon nem omolhat össze a nyugdíjrendszer, mert hogy az törvényben van, mint ahogy az is, hogy értékállónak kell lennie a nyugdíjaknak.

Hja kérem, hát azt már bebizonyította a II. Orbán kormány, hogy mit érnek számára a törvények.

Az interjú végén Selmeczi minden leendő nyugdíjast ill. nyugdíjba menet előtt állót megnyugtat, hogy lesz nyugdíjuk, és mostmár biztonságos és értékállóak lesznek az állami nyugdíjak.

Milyen kár, hogy azt nem mondta meg, hogy meddig? Mert mi is a helyzet? Jelenleg a nyugdíjkassza hiánya 530 mrd forint, ill. volt, mert most betömték a rablással. De ez a pénz előbb utóbb szépen el fog fogyni.

Mi lesz akkor? Még egyszer 530 mrd-t nem tudnak honnan elvenni, és mivel a koreloszlás kedvezőtlen irányba halad, a helyzet csak egyre rosszabb lesz. De tegye fel a kezét, aki azt várta volna, hogy Selmeczi meg meri ígérni, hogy pl. neked, aki 30 év múlva mész nyugdíjba, még akkor is biztos és értékálló lesz az akkori nyugdíj. Hiszen benne van a törvénybeeen!

De ez már tényleg akkora hazugság lett volna, amit az arcán lévő 2 kg vakolat sem tudott volna elfedni...
Címkék: nyugdíj, fidesz, fülkeforradalom, selmeczi, tv2, hazugság

1157 olvasás

de szeretnék hinni abban, hogy két és fél ezer milliárdból adósságot csökkentenek... ezt még a bíró is enyhítő körülménynek fogná fel...
én már csak egy dologban hiszek:
azt hiszem, iszom még egyet...
2012-ben már ugyan úgy ott lesz a költségvetésben az a 3-400 milliárdos lyuk, ami 2013-ban csak még több lesz. És azzal már nem fognak tudni mit kezdeni. jelenleg csak tűzoltást végez a kormány, minden különösebb koncepció nélkül, ráadásul teszik ezt úgy, hogy több millió ember nyugdíjas jövőjét áldozták be. A bérek csökkennek, a szolgáltatások díja nő a különadók miatt, persze ez nem megszorítás, mint tudjuk. És mindezzel együtt hazánk maradék hitelességét is végleg kihúzzák a klotyón. Bravó fiúk, csak így tovább.

----------------------------------------------
A félreértések elkerülése végett, ha rossz a helyesírásom, az azért van, mert lesz.rom. :-D
Ma olvastam a HVG-ben Király Júliával (MNB alelnök) egy riportot ([url=http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/03/kiraly_julia_nem_a_magas_kamat_a_rossz_gazdasagpolitika_a_baj/]összefoglaló az indexen[/url]), és (többek között) azt mondta, hogy a lengyeleknél is van egy zsák devizahitel, de az ő törlesztőrészleteik éppenhogy csökkennek. Miért? Mert a lengyelek országkockázati felára csak a negyede a miénknek. Miért? Mert a lengyel kormánynak elhitték, hogy meg tudja csinálni. Miért? Mert (valószínűleg) nem akkora tulkok, mint ennek az országnak a vezetése. Hát ez van. Nesze neked fülkeforradalom...

[url=http://mx.spamtelenul.hu/]SPAMtelenül[/url] - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta
Ha jobban megnézzük az értékálló nyugdíj szó azt is jelenheti, hogy a nyugdíj ellenáll az értéknek, azaz törvényszerűen elértéktelenedik - és így mindenkinek jó, mert Gabika nem hazudott, és megmondták a tutit előre, tehát senkit nem ér meglepetés. :)
Ehh, azon gondolkozom, milyen a kínjában visítva röhögő smiley? Amúgy +1...

[url=http://mx.spamtelenul.hu/]SPAMtelenül[/url] - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta
Hehe... Cakli-pakli, a reálhozammal és a munkáltatói hozzájárulással együtt, olyan hatszáz ezret fogok kapni. Ha úgy veszem, nem is rossz "bánatpénz" ez, ez a minimum kárpótlás azok után, hogy a "nemzeti ágyba szarás kormánya" megsértette az alkotmányban deklarált magántulajdonhoz való jogomat, és csak úgy lenyúlta a lóvémat.

----------------------------------------------
A félreértések elkerülése végett, ha rossz a helyesírásom, az azért van, mert lesz.rom. :-D
Gratulálok! Én inkább maradtam, és beintettem a nemzeti einstandoló bűnözőknek...
Ahhoz kicsi a jövedelmem, hogy tisztán csak a (volt) magánnyugdíj pénztáramra építsek, nem mintha az állami biztos lenne. Ha mondjuk havi nettó kétszázezret keresnék, akkor zokszó nélkül a magánt választottam volna, de nettó száznál ez már igen csak nem jó választás, kiegészítő jövedelemnek a nyugdíjazásom esetén remek lett volna, önálló keresetnek nem. Aztán azt is figyelembe kell venni, hogy kormányunk bármikor hozhat olyan törvényt, amivel a maradék MANYUP-ot is tönkreteszi. Viktor király is azt kommunikálta az országértékelő bullshit gyűjteményébe, hogy a MANYUP-okban maradt száz egynéhány ezer embert nem tekinti csótánynak sem, tehát könnyen lehet, hogy végérvényesen kib.szik velük.

----------------------------------------------
A félreértések elkerülése végett, ha rossz a helyesírásom, az azért van, mert lesz.rom. :-D
Hogy a szeretett vezér, meg a hitvány sleppje mit kommunikál, na ja... Szinte fizikai fájdalmat okoz hallgatni, ahogy a piti és átlátszó hazugságaikat szemrebbenés nélkül képesek nyomatni. A hideg ráz ki ezektől a pribékektől...
volna logika ebben, amit írsz, csak én azt nem hiszem, hogy ezzel a dolog ennyiben is marad. mint ahogy látjuk a hírekben, lesz még folytatás.
Igen, ez felettébb valószínű. Én azonban még mindig reménykedem abban, hogy ez a viktatúra régen múlt idő lesz, mire én elérem(?) a nyugdíjkorhatárt. Ha 97% maradva lépett is át a 100% államiba, de nagyon sok emberben okozott kellemetlen szájízt pártszimpátiától függetlenül. De még ha valami jót hoztak volna ki belőle, de ezt a Szíjjártó-nevű pr-en kívül senki sem hiszi így. Meg aztán azt se feledjük el, hogy ezek sem élnek örökké...