breadcrumb

Az új alkotmányról, avagy ki is a lábjegyzet?

 ( sj | 2011.03.09. 15:03:05 )
Hogy a készülő alkotmány egy kalap lócitrom, azt valószínűleg kevesen vitatják (a fidesz pártkatonák nem érnek). Most éppen a Gulyás Gergely nevű bizottsági tag osztotta meg vízióit a néppel.

Az első a gyerekek utáni szavazati jog, amiről beismerte, hogy az a baj, hogy a végén még (amikor a ciklus végére mindenki számára nyilvánvalóvá lesz, hogy még 2/3-dal sem képesek valami jót is tenni) nem lesz elég a fidesz szavazók támogatása, hogy Mikola doktor szavaival éljek, '20 évre bebetonozzák a fidesz'. Hát ez van, már sokan elmondták, hogy ez a (fidesz-szavazó) gyerekes felnőtteknek járó extra szavazati jog sértené az egy ember = egy szavazat igazságos elvét.

A másik hiba az, hogy ezt az új, alkotmánynak csúfolt valaminek a tervezetéből kiemeltek 12 tételt, amiről népszavazást akarnak kiírni. Borítékolható a 'már megint sok pénzt eltapsoltunk bármilyen eredmény nélkül' szindróma. Hacsak az nem számít annak, ha kiderül, hogy a nép erre alkalmatlan. Arról nem is beszélve, hogy amíg/amint a magántulajdon (még a fideszes bűnözők általi) sérthetetlensége nincs benne az alkotmányban, addig az tényleg csak a wc-n lehúzni jó.

Arra a szót sem érdemes vesztegetni, hogy Gulyás nyugati államokkal példálózik, hogy pl. a németek meg a franciák alkotmánya 6-8 hónap alatt készült el, szóval ehhez képest a hazai 10 hónap teljesen jó. Ja, elvben. Majd azért, ha elkészül (bár még mindig nem késő visszakozni, inkább ne nyúljanak hozzá, mintsem hogy még jobban szétbarmolják) érdemes lesz összevetni a hivatkozott német vagy francia alkotmánnyal.

Lehet, hogy akkor járnánk a legjobban, ha lenne egy EU-s alkotmány, ami, ha megfelelő minőségű (látatlanban inkább választanám azt, ha a német vagy francia alapján készül el, mintsem amit a narancsos pribékek produkálnak), akkor inkább apellálnék arra. Amit meg a Salamon-féle adhat nekem, azt meg kenjétek a hajatokra.

A legédibb azonban az, hogy Gulyás reméli, hogy az ellenzék (a Jobbik nevű nyilaspártot nem tekintem parlamenti erőnek) távolmaradása csak lábjegyzet lesz "[i]az alkotmány elfogadásának rögös útján[/i]". Én meg azt, hogy a II. Orbán kormány, annak minden gonosz vonzatával lesz egy rossz álom csupán 3 év múlva...

[url=http://index.hu/belfold/2011/03/09/gulyas_az_ellenzek_tavolmaradasa_csak_labjegyzet/]http://index.hu/belfold/2011/03/09/gulyas_az_ellenzek_tavolmaradasa_csak_labjegyzet/[/url]
Címkék: fidesz, alkotmány, gulyás, lábjegyzet, szavazójog, böszmeség

1266 olvasás

[URL=http://www.hocipo.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=110]No es importante[/url]
+1
A készülő alkotmány egy kaka lesz.

A "népnek" küldött példány 12. pont szerint természetes ha egy
parlamenti képviselő köztörvényes bűnöző.
Csak a bizottság előtti megjelenés kötelező!
A letartóztatása, elítélése, nem fontos!

A gyerekek utáni szavazati jog....?
Ez cigány hatalomátvétel gyanús.