breadcrumb

Mindenkinek kipostázzák az alkotmányt

 ( sj | 2011.04.27. 11:33:47 )
Lézer Jani bejelentette, hogy az új alkotmányt (mind a 38 oldalát) mindenkinek elküldik postán. Amikor felmerült, hogy a 8 millió címre kipostázás ára azért egy kicsit húzós lesz, az országutak lézerbajnoka azt mondta:

[i]"Ritkán fordul elő, hogy egy új alkotmányt fogad el az országgyűlés, ezért ebben az esetben a tájékozódáshoz való jog kivételesen fontosabb, mint az ország gazdasági helyzete."[/i]

Hát, Lézer Jani, ha engem kérdezel, elég lett volna, ha kiteszitek a honlapotokra (www.fidesz.hu). Az még hagyján, hogy engem nem, de senkit nem kérdeztetek meg. Nyilván ez nem szokása a narancsos adminisztrációnak, mert akkor kibukott volna, hogy ezt bizony el*úrtátok. Nem kicsit, hanem nagyon.

Azt is erősen kétlem, hogy ez a 38 oldalas tákolmány (amire csak annyira lehet büszke az ember, mint egy visszaeső gyilkos eszkábálta versikére) komolyan érdekelne 8 millió embert ebben az országban.

A narancsos holdudvart azért nem, mert nekik mindegy, mi van benne, az ő szemük mindig könnybe lábad, ha szeretett Viktoruk megszólal. A többieket meg azért nem, mert az elejétől fogva nyilvánvaló volt, hogy ez a narancsos formáció házi oltára fölé kiakasztott iromány lesz, nem pedig egy olyan javított alkotmány, amivel azonosulni tud az átlagpolgár.

Amit pedig a narancsos propaganda [i]a nemzeti konzultációban fokozott érdeklődésnek[/i] nevez, az legjobb esetben is max. az a kimondott félelem, hogy miért cs*eszitek el az eddig működőképes alkotmányt?

De ha nem hallgatnak a jó szóra, hogy ne szórd a pénzt, amikor nyakig ér a matéria, akkor csak egyet kérek: tegyék az új alkotmányt a többi szórólap mellé a lépcsőházban, és ne dugaszolják el vele a postaládámát. Bánatos lennék ugyanis, ha a HVG már nem férne bele.

Ja, és még egy: ha lehet, akkor fekete-fehér legyen (többet fizet érte a MÉH), és puha papírból készüljön (nem tör alul használat közben)...

És még egy időn túli "még egy": ha úgy döntöttök, hogy pl. a németeknek elkülditek a fordítást, akkor ne sunnyogjátok ki belőle a szégyellni való részeket sem. Végül is büszkék vagytok rá, nem?
Címkék: alkotmány, fidesz, lézer jani, lázár jános, nemzeti alaptörvény, elkúrtátok

2381 olvasás

Nekem már megvan pdf-ben. :) Nem tudom a digitális terjesztéssel mi bajuk van, nincsen rá kopirájt, vagy mittoménmi. Most kaptak ájpedet, akkor már ezzel tisztában kéne lenniük. Esetleg "csak hadd fogyjon az ország pénze, mi már eleget félretettünk magunknak" hozzáállásban küldik szét. Még jó, hogy a határon túli magyarokra nem gondoltak.
Na és hogy tetszik? Büszke vagy rá? :-)
linket!
Számomra nem csak az alkotmány, hanem minden fajta kormányzati rizsa nyomtatott formában történő kipostázása egy szinten van a reklámújságokkal, szórólapokkal. Nem kértem ezeket, hagyjanak vele békén. Fogalmazhatok úgy is, hogy ez számomra egyfajta nyomtatott spam.

----------------------------------------------
A félreértések elkerülése végett, ha rossz a helyesírásom, az azért van, mert lesz.rom. :-D
"Fogalmazhatok úgy is, hogy ez számomra egyfajta nyomtatott spam. "
Amit a te pénzeden követnek el.
Mert nem a fidesz tagság fogja összedobni a lóvét rája!