breadcrumb

Boldoggá avatták II. János Pált

 ( sj | 2011.05.01. 12:21:55 )
Igen, jól látod, ez a politika rovatba került. Mert most nem is a római katolikusok "boldoggá avatás" nevű, khmm, megkérdőjelezhető szokását akarom boncolgatni (noha aligha van olyan ember, aki akkor lesz "boldog", miután meghalt, de ebbe most ne menjünk bele), hanem Viktor újabb viselt dolgát.

A hírnek azért van politikai vetülete, mert [i]"Magyarországot Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester [b]is[/b][/i]" képviselte.

Eleve már az problémás, hogy egy vallási csoport rendezvényén bárki is egy országot képvisel. Mert mi van pl. azokkal a magyarokkal, akik émelyegnek a boldoggá-szentté-kutyafülévé avatásoktól?

De a folytatás még rosszabb:

Orbán a Magyar Televízió Katolikus krónika című műsorában elmondta azt is: [i]azért megy el a boldoggá avatásra, mert korábban az elhunyt pápa temetésén is részt vett, és ott a bűnbocsánat érzésével azonos erő hatott rá.[/i]

Sokan azt mondják Orbánra, hogy ő református. Akármit is jelentsen ez, az ő esetében azt biztos nem, hogy hívő keresztyén is lenne.

Merthogy egy halott ember temetésének mi köze a bűnbocsánathoz, azt talán még Jézus sem tudná megmondani. De Orbán így folytatja:

[i]"Valami hasonlóra készülök most is. Abban bízom, hogy valamivel jobb emberként jövök vissza, mint ahogy elmegyek erre a boldoggá avatási szertartásra"[/i]

Hát bajtárs, ha elfogadsz egy jótanácsot: maradj is ott, mert egy pár óra római ácsorgástól még senki sem lett jobb emberré.

Jobb emberré ugyanis attól válik az ember, ha magába száll, belátja a hibáit, és mindent megtesz, hogy kijavítsa azokat.

Forrás: [url=http://index.hu/kulfold/2011/05/01/boldogga_avattak_ii._janos_palt/]http://index.hu/kulfold/2011/05/01/boldogga_avattak_ii._janos_palt/[/url]
Címkék: orbán, viktor, pápa, jobb ember

1646 olvasás

http://jezuskrisztus.network.hu/video/kereszteny_jellem/orban_viktor_es_a_hit

Eléggé taszító nekem ez a boldoggá-avatáson való részvétel, ha a videóban is mástól hallott gondolatokat puffogtat, amikhez nincs köze, akkor az is.

----------------------------------------
No God, no peace. Know God, know peace!
Kivancsi vagyok, ez hány évvel ezelőtti Orbán? Kb. 10-15-re saccolok...