breadcrumb

Népszava: az első célpont a médiatörvény célkeresztjében

 ( sj | 2011.07.01. 14:09:32 )
Eldördült az első lövés, és már látszik az 1. célpont is: a Népszava.

Mádl meghalt, az élet már csak ilyen. A Népszava meg [url=http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=436849]cikket írt róla[/url] - történt ez még június elején. Nem is ebből lett a baj, hanem egy kommentelő miatt, aki valami csúnyát talált mondani a halottról.

Milyen jó, hogy a Népszavát (és a kommenteket) érzékeny lelkű mádl-hívek (is) olvassák, akik közül az egyik bejelentést, panaszt, akármit tett egy Kovács Zoltán nevű politikusnál. Az meg átpasszolta az ügyet a szalai-hatóságnak, amelyik ugrasztotta is a fogdmegjét, a médiabiztost, aki vizsgálatot indított.

Mádl személye itt és most nem lényeg, egy rövid félmondatban: én nem tartottam akkora formátumú politikusnak (sőt!), mint ahogyan a smittpál, a helyesírás nagymestere méltatta azt beszédében - mondjuk őt még annyira se tartom, mint Mádlt, de ne vigyük félre a témát.

Itt és most az a lényeg, hogy adott egy ellenzéki lap, ill. annak online melléklete. Az egyik cikk kapcsán megjelenik egy amúgy jogosan kifogásolható komment, amire lecsap a figyelőhálózat, és voila! belengetik a médiatörvény nevű pallost, ami akár egyetlen bírsággal is kicsinálhat egy újságot.

Az ügynek persze még csak az elején járunk, és a Népszava válaszára várunk. Mindesetre megjelentettek egy cikket [url=http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=445426]Kormánytag kezdeményezett eljárást lapunk ellen - egy komment miatt[/url] címmel, amelyben nagyon is reális lehetőségként merül fel az újság ellehetetlenítése.

Szóval még az elején vagyunk, de a médiahatóság, a fidesz csahos ebe már nagyon morog. Egyet azonban hadd tegyek világossá: bár a Népszavát se nem olvasom, se nem kommentelem, mégis fontosnak tartom felemelni a szavam a fidesz 2/3-os királyságának aljas gőzhengere ellen.

Szisztematikusan kicsinálták vagy semlegesítették az összes olyan politikába beleszólni képes féket (AB, ÁSZ, KT, ...), és nyilvánvaló, hogy most a média van soron.

Lehet, hogy az lesz a nyerő védelem a jelenlegi hatalom ellen, hogy az újság az online felületét egy megbízható magánszemély kezelésébe adja, a nevét átírja népszava2-re, a nyomtatott újságban kampányszerűen nyomja az online elérhetőséget, egyszóval azt megváltoztatni, hogy [i]gazdasági szolgáltatásként működtetett médiaszolgáltatások és a sajtótermék[/i] legyen.

A varánuszblog [url=http://varanus.blog.hu/2011/07/01/kussorszag_1?fullcommentlist=1#comments]Kussország?[/url] című blogjának első kommentelői azt a lehetőséget is felvetik, hogy valami n+1-dik hitvány fideszes politikus benyújt egy módosító indítványt, hogy a blogokat, vagy a non-profit fórumokat - mint pl. ez is - bele kell venni szalai-csendőrség hatáskörébe.
Címkék: népszava, médiatörvény, fidesz, nmhh, médiahatóság, médiabiztos

2665 olvasás